КАТАРИНА МАРИЋ: ШКОЛА НИКАД НЕ ТРПИ ЗБОГ СПОРТА :: Semberija INFO ::

 

КАТАРИНА МАРИЋ: ШКОЛА НИКАД НЕ ТРПИ ЗБОГ СПОРТА


Катарина Марић је рођена првог новембра 2002. године у Београду. Са породицом живи у Бијељини. Члан је Женског одбојкашког клуба „Радник“ из Бијељине од своје једанаесте године.
 
Као и у спорту, све своје школске обавезе обавља на највишем нивоу. И током основношколског образовања и сада, у бијељинској Гимназији постиже најбоље резултате у учењу и понашању.

-Школа никад није трпјела због спорта, а ни спорт због школе. Важна је само добра организација времена и велика жеља за успјехом на свим пољима живота и интересовања. Мој највећи успјех у спорту је прикључење првом тиму ЖОК „Радник“, са непуних 15 година, и позив за репрезентацију Босне и Херцеговине, гдје сам била капитен и по неколико година старијим одбојкашицама,“ каже Катарина.

-Спорт ми је помогао да много научим о себи и како да се суочим и изборим са многим неугодностима у животу,“ истиче ова ведра дјевојка.
 
На тренинзима служи за примјер својим залагањем и радом.
 

- Она је понос нашег клуба. Својим спортским залагањем и талентом је израсла у репрезентативну одбојкашицу на позицији која је у одбојци најзахтјевнија, а то је дизач-техничар. Наступа у јуниорској и сениорској екипи клуба и носилац је игре на тој позицији. Њене игре у ЖОК „Радник“ у протеклим периоду су морале бити примијећене и од стране селектора реперзентација БиХ у млађим категоријама, тако да је наступала и у кадетској и у јуниорској селекцији Босне и Херцеговине,“ препуни поноса кажу у ЖОК „Радник“ Бијељина.

У прошлој години, када је одржано Европско јуниорско првенство у Зеници и Осијеку била је позвана у репрезентацију БиХ као први техничар али јој, нажалост, повреда није дозволила да наступи.

Семберија инфо