Крос љутих машина на шљунакарама :: Semberija INFO ::

 

Крос љутих машина на шљунакарама


У организацији ауто - мото и картинг клуба ОПТИМА МОТОРСПОРТ из Бијељине, за викенд, 23. и 24. марта, одржава се прва ауто - крос трка за шампионат Републике Српске, Првенство Србије и Куп БиХ у нашем граду. Трка це бити 5. у овој години, плус једна ауто - слалом трка, најавио је у име клуба Младен Ребриновић.

Ријец је о манифестацији која је почела просле године као КУП такмичење у ауто - кросу, а ове године то је подигнуто на виши ниво. Трке су пријављене за такмичења у оквиру  КУП БИХ, ОТВОРЕНОГ ПРВЕНСТВА РС И НАЦИОНАЛНОГ ШАМПИОНАТА СРБИЈЕ у дисциплини ауто - крос.

-У Сусботу 23. марта, са почетком у 10 часова, је тренинг за стартне позиције,  24. марта од 1о часова су трке, на локацији стара шљункара ,,БуК промет’’, на Павловића путу. Очекујемо велики одзив такмицара како из наше земље, тако и из региона. Очекује се више од 60 возила на стази.

Важно је споменути да имамо подршку Спортског ауто - мото савеза БиХ (САМСБХ), Спортског ауто - мото савеза Републике Српске (САМСРС) и Спортског ауто - картинг савеза Србије (САКС).

Наш клуб се такмичи у оквиру шампоната БиХ у аутомобилизму и тренутно имамо око 45 активних такмичара у дисциплини ауто - крорс и 15 такмичара који се активно такмиче на кружним, брдским и ауто - слалом тркама.

У овој години пријавили смо пет трка за КУП БиХ и Отворено Првенство РС у оквиру дисциплине ауто – крос, једну  трку у ауто – слалому, која је, такође, у оквиру Првенства БиХ и Отвореног првенства РС.

Како  Бијељина има велики број заљубљеника у ауто – спорт, сам наш клуб броји 60 активних такмичара који се такмиче у више дисциплина ауто - спорта, а тренутно се не одржавају никава такмичења овог ранга и због тога на такмичењу за викенд очекујемо велики одзив како учесника, тако и гледалаца’’, прецизирао је Рабреновић и најавио да за сљедећу годину планирају конкурисати за трке у оквиру шампионата  ЦЕЗ - Централна европска зона, гдје би имали и такмичаре из Бугарске, Мађарске, Аустрије, Италије....