СКУД „Семберија“ обиљежио своју крсну славу – Видовдан: Семберска младост окупљена у СКУД-у „Семберија“ :: Semberija INFO ::

 

СКУД „Семберија“ обиљежио своју крсну славу – Видовдан: Семберска младост окупљена у СКУД-у „Семберија“


Ломљењем славског колача, уз присуство кума славе и бројних званица, Српско - културно умјетничко друштво „Семберија“ данас је обиљежило своју крсну славу - Видовдан.


 
Директор СКУД-а „Семберија“ Бранка Савчић Марковић изразила је понос и задовољство чињеницом да ово културно - умјетничко друштво слави Светог цара Лазара који је обиљежио српску историју.


 
„Данас смо окупљени овдје да поменемо његово име, да се помолимо за мир и слободу који су нам данас пријеко потребни. Ту смо да се помолимо за Републику Српску, за душе свих јунака који су своје животе дали за слободу, од Косовског боја до дана данашњег. Поносни смо на ове младе људе, на нашу дјецу којима ћемо оставити да чувају и развијају државу тешко стечену“, истакла је Бранка Савчић Марковић, нагласивши да је у години великог јубилеја, у част крсне славе - Видовдана, недавно организован и јубиларни седамдесети концерт СКУД-а „Семберија“.


 
Након Видовданског, очекују нас и нови концерти у оквиру „Пантелинских дана“ и у другој половини године, гдје ћемо угостити и друга културно - умјетничка друштва, као наше госте“, изјавила је Бранка Савић Марковић.



Синиша Дакић, кум славе, изјавио је да му је велика част бити кум у оваквој установи која његује српску традицију и обичаје.



„СКУД „Семберија“ настоји својим посвећеним радом да очува и његује старе српске обичаје и ове генерације ће то сачувати, као што су сачували и њихови претходници“.



Жељко Ђукановић, шеф Великог народног оркестра у СКУД „Семберија“ изјавио је да ово културно - умјетничко друштво годинама и деценијама окупља семберску и бијељинску младост, излазећи сваке године са новим кореографијама и новим српским народним играма.


 
„Из године у годину повећава се и број чланова у нашем друштву. Долазе нам дјеца узраста од шест и седам година, а често и пуно старији се укључују у рад нашег СКУД-а“, изјавио је Ђукановић.

(Семберија инфо)