Начелник Угљевика испратио СКУД "Трнова" на турнеју у Бугарску: МИСИЈА СРПСКЕ ПЈЕСМЕ И ИГРЕ :: Semberija INFO ::

 

Начелник Угљевика испратио СКУД "Трнова" на турнеју у Бугарску: МИСИЈА СРПСКЕ ПЈЕСМЕ И ИГРЕ


Начелник општине Угљевик Василије Перић испратио је вечерас чланове Српског културно-умјетничког друштва (СКУД) "Трнова" и СКУД-а “Лазарице” из Батковића на турнеју у Бугарску за шта је из буџета локалне заједнице издвојено 3.000 КМ.
 
Перић је по домаћинском обичају у Доњој Трнови даровао и пожелио срећан пут чуварима српске културне баштине који ће наредених дана наступати у бугарском граду Несебар на Интернационалном Тафф фестивалу “Бугарска 2024”.
 
-Хвала им што на најбољи могући начин чувају од заборава српску културу, традицију, игре и пјесме и на најбољи могући начин представљају наш Угљевик и Републику Српску-рекао је Перић новинарима и најавио даљу подршку за сва три КУД-а на подручју ове подмајевичке општине.
 
У пратњи начелника Перића чланове овог културног друштва испратио је и Чедомир Лујановић који је предсједник СКУД “Трнова”.
 
-Свима нама мјештанима много значи рад нашег културно-умјетничког друштва а посебно јер име наше Трнове проносе како у Републици Српској, Србији тако и у другим европским државама-рекао је Лујановић и захвалио начелнику Угљевика на подршци коју пружа овом друштву.
 
Умјетнички руководилац СКУД-а “Трнова” Љубица Рикић рекла је да ће у Несебару наступити омладински ансамбл те да пут Бугарске иде 44 члана од чега је из Трнове њих 25 а остатак је из СКУД-а “Лазарица” Батковић.
 
-Публици у Бугарској представићемо се играма из Црноречја, околине Лесковца и Циганским играма-навела је Рикићева.