Повреда је прошлост: Ђоковић силовит на старту Вимблдона :: Semberija INFO ::

 

Повреда је прошлост: Ђоковић силовит на старту Вимблдона


Foto: Tanjug/AP
Најбољи српски тенисер кренуо је у поход на осми Вимблдон и 25. грен слем у каријери.

Други носилац Новак Ђоковић пласирао се у друго коло најпризнатијег турнира на свијету након што је данас на Централном турниру савладао мало познатог чешког тенисера Вита Коприву (АТП, 123) са 3:0. По сетовима је било: 6:1, 6:2, 6:2 за нешто мање од два сата игре.  

Био је ово први Новаков меч након операције кољена коју је извршио прошлог мјесеца у Паризу. Сви су с нестрпљењем чекали како ће Ђоковић изгледати нешто мање од мјесец дана од оперативног захвата, а оно што је најважније јесте да је српски ас играо као да се ништа није десило, што даје свима оптимизам да у Лондону може отићи далеко. Било је наравно и очекиваних падова, али за повратнички меч јако корекетно издање Ђоковића.

Када је у питању данашњи меч Коприва којем је ово био тек други грен слем меч у каријери, а први на трави није био достојан ривал. Била је то лагана Новакова шетња до другог кола и сигурно је да му је био потребан један овакав меч пред највеће изазове.

У сва три сета најбољи тенисер свих времена је држао висок нивоу игре почев од сервиса па до чувеног ритерна. Такође игра са основне линије је била јако коректна, брејкови су стигли на вријеме, а а радује и мали број неприсиљених грешака. 

У другом колу Новак Ђоковић ће играти против побједника меча  Моро Кањас – Џејкоб Фернли.  

(Танјуг)