Књижевни клуб Јован Дучић: Стиховима обиљежено пунољетство :: Semberija INFO ::

 

Књижевни клуб Јован Дучић: Стиховима обиљежено пунољетство


Чланови Књижевног клуба „Јован Дучић“, поштујући  прописане хигијенско-епидемиолошке мјере, вечерас су на платоу испред Народне библиотеке „Филип Вишњић“  организовали књижевно вече поводом осамнаестог рођендана овог клуба.

Радмила Ђокић, предсједница Књижевног клуба „Јован Дучић“, тим поводом је изјавила да је ово прво јавно појављивање чланова од почетка ове године, те да једанаест пјесника учествује на овој књижевној вечери.



„Наш клуб је основан 2002. године и окупља 23 члана. У срцу Семберије, овдје, испред храма културе, испред Библиотеке „Филип Вишњић“, ово је наше прво књижевно вече на овом простору. Од оснивања смо организовали четрдесет и двије пјесничке вечери у нашој Библиотеци. До сада смо имали око 240 наступа широм Републике Српске, Србије, Црне Горе, Аустрије, Румуније и Словеније. Сви ми, појединачно, који имамо објављену једну или више пјесничких збирка, имали смо укупно 77 промоција и представљања у јавности. Када се све сабере, то је 359 наступа Књижевног клуба „Јован Дучић“ у протеклих осамнаест година“, каже Радмила Ђокић, истичући и то да је у прошлој години у клуб учлањено петоро младих пјесника.



„Поносни смо на то што сада имамо и подмладак. Пјесници, упркос пандемији, никада не мирују, стварају, пишу, објављују“, каже Радмила Ђокић, која је до сада објавила пет пјесничких збирки.

Она каже да пјесници имају подршку локалне управе, али да још увијек немају своје просторије. До сада су бијељински пјесници били добри домаћини пјесницима из Шида, Лознице, Београда, Суботице, Рудог. Она се том приликом захвалила и бијељинским медијима који су овом клубу увијек пружали подршку и информисали о раду и активностима клуба и његових чланова.

Семберија инфо - Љ.Љубојевић