Музеј Семберије - Представљене књиге „Важно је бити тужан“ и „На ручку са животом“ ауторке Милене Дрпе :: Semberija INFO ::

 

Музеј Семберије - Представљене књиге „Важно је бити тужан“ и „На ручку са животом“ ауторке Милене Дрпе


Вечерас су у просторијама Музеја Семберије у организацији Музеја Семберије и Удружења књижевника Републике Српске, продужница Бијељина представљене књиге „Важно је бити тужан“ и „На ручку са животом“ ауторке Милене Дрпе из Модриче.





Милена Дрпа, ауторка књига казала је да књиге представљају „воћњак“ ауторове душе, да у њима роде румени, а некада зелени и кисели плодови, али да су све то плодови његове душе.



-Књига „На ручку са животом“ представља поетске одбљесе моје душе у неким претходним годинам, када се као и свих година промишља о животу, када се човјек сусреће са неким истинама, када размишља о нечему што га окружује и људима. Друга књига, „Важно је бити тужан“ јесте књига прича, кратких проза, кратких лирских проза, новела и приповједака из мог живота и мог дјетињства гдје сам сликала неке тренутке које ево и у овим годинама носим, а дешавали су се у мојим раним година, растрзаног, тужног или како би Ћопић рекао „поломљеног“ дјетињства“, казала је Милена Дрпа.



(Семберија инфо)