Обиљежена слава цркве у Мјесној заједници Хасе :: Semberija INFO ::

 

Обиљежена слава цркве у Мјесној заједници Хасе


У Мјесној заједници Хасе, данас је обиљежена слава цркве Света мученица Недеља. Кум славе био је Славиша Марковић. Поред великог броја мјештана ове мјесне заједнице, слави су присуствовали и Милан Дакић, предсједник ГО ДЕМОС Бијељина, те Томица Стојановић, предсједник ГО СДС Бијељина.



Славиша Марковић, кум славе истакао је да му је велико задовољство и част што је управо он кум славе.
- Велики одзив мјештана окупљених данас око наше цркве, доказ је да се људи све више враћају цркви и вјери. Желио бих да нагласим, да је наш нови свештеник Драган заслужан што се све већи број људи из наше МЗ окупља у цркви. Прослава значајних датума за цркве јединствена је прилика да нас све окупи и да покажемо јединство, без обзира на политичку припрадност и размимоилажења“, нагласио је кум славе и додао да су у току ове године издвојили 20.000 конвертибилних марака за завршетак цркве у МЗ Хасе.



 - Очекује нас још много радова на цркви, али и радова на инфраструктури око ње. У плану је да иградимо један дио ограде и парохијски дом, како би објединили цјелокупан садржан. Очекујемо да ће у току идуће године све у потпуности бити завршено“, истакао је Марковић.


Семберија инфо - С. Јовановић