УМЈЕТНИЧКА ХРОНОЛОГИЈА ША ФЕСТА У ГАЛЕРИЈИ „СРЕТЕН СТОЈАНОВИЋ“ У ПРИЈЕДОРУ :: Semberija INFO ::

 

УМЈЕТНИЧКА ХРОНОЛОГИЈА ША ФЕСТА У ГАЛЕРИЈИ „СРЕТЕН СТОЈАНОВИЋ“ У ПРИЈЕДОРУ


Foto
Ко је тај човјек који је од првог дана на ША Фесту, на стејџу равноправно са свим извођачима?

Ко је тај човјек који на ША Фесту, потпуно неупадљиво, но ипак примјећено биљежи сваки наступ и прави посебну умјетничку хронологију, баш како и приличи овом фестивалу?

Ко је тај човјек који се само појави на улазу Љетне баште у Приједору на дан ША Феста и каже „Ја сам дошао, могу ли на стејџ?“.



Ко је тај човјек који са својим блоком и кредом само тражи неку малу столицу на којој ће сједити на стејџу и биљежити наше посебне тренутке?

Ко је тај човјек који својим осмијехом поправи сваки тежак тренутак организатора?

Ко је тај човјек који је своју хронологију ША Феста у цртежима и аутентичним аутограмима извођача одлучио кроз продајну изложбу поклонити Фонду Далибор Поповић Микша?



Он је Никола Заклан, пријатељ ША Феста који на себи својствен начин биљежи тренутке Фестивала и своје радове оставља као својеврсну архиву за све што се дешавало.

Он је неизоставни дио сваког ША Феста. Он је пријатељ. Он је скроман и неупадљив, али итекако видљив.

Никола ове године има част да отвори ША Фест својом продајном изложбом у Галерији „Сретен Стојановић“ у Приједору, 25. јула.

Приход од продатих радова усмјериће у Фонд Далибор Поповић Микша.

Зато дођите у приједорску Галерију,  а ако и не купите цртеж или сериграфију, ви подржите умјетност, подржите пријатељство и ША Фест!