Вечерас пројекција филма “Сестре” :: Semberija INFO ::

 

Вечерас пројекција филма “Сестре”


У оквиру пројекта "Људи нису роба - зауставимо модерно ропство", који реализује Удружење за развој и едукацију младих "Сигуран корак", подржан од РИНГ мреже (бх мрежа против трговине људима), организује се приказивање филма "Сестре". Пројекција филма биће одржана у сриједу, 15. маја у Сали Светосавског дома храма Светог Георгија са почетком у 19,00 часова. Улаз је Слободан.

Филм "Сестре" писан је по елементима истинитих догађаја. Због заштите жртава промијењена су имена, тачна мјеста догађања и поједини детаљи радње. То је узбудљива и потресна прича о судбини дјевојака жртава трговине људима, а аутори на овај начин желе да утичу на подизање свијести јавности о овом проблему. Улоге тумаче Ивана Вуковић, Ана Маљевић, Милица Михајловић, Борис Исаковић, Ана Мандић, Љуба Бандовић, Велимир Бата Живојиновић и други. Филм је снимљен је у продукцији Monte Royal Pictures.

Трговина људима представља најгрубље кршење људских права - злочин који људе претвара у робу. Босна и Херцеговина је дуго година била земља транзита и крајње дестинације, али последњих година постоји повећана трговина домаћим држављанкама. 

Бијељина данас