„Спартак” отвара нову сезону преноса балета из Бољшој театра :: Semberija INFO ::

 

„Спартак” отвара нову сезону преноса балета из Бољшој театра


Нова сезона директних преноса балета из Бољшој театра биће отворена седмог новембра балетским класиком „Спартак” Арама Хачатурјана у Синеплексу Ушће у Београду, саопштили су дистрибутери.

Прича балета догађа се у царском Риму на челу са Красом, гдје су Спартак и његова супруга Фригија осуђени на ропство и раздвојени - његова љубав према њој и жеља за слободом довели су га до побуне против римске војске уз помоћ осталих заробљеника, али Егина, која жели да свргне Краса и стекне моћ, стаће на пут Спартаковом плану.

Репертоар ове девете сезоне преноса чини и балет „Крцко Орашчић”, уз познату музику Петра Иљича Чајковског, који ће бити изведен 12. децембра.

Гламурозни триптих „Драгуљи”, настао као омаж градовима и плесним школама у Паризу, Нјујорку и Санкт Петербургу, уз музику Форе, Стравинског и Чајковског, биће приказан 23. јануара 2022. године.

Најомиљенија балетска представа у класичном канону, „Лабудово језеро”, постављена на партитуру Чајковског, на репертоару је 27. фебруара 2022. године, док ће дјело „Фараонова кћи” бити представљено првог маја 2022. године.


​Агенције