Весић потврдио да је отказан Сајам књига :: Semberija INFO ::

 

Весић потврдио да је отказан Сајам књига


Београдски Сајам књига, који је требало да се одржи од 24. до 31. октобра, отказан је, изјавио је замјеник градоначелника Горан Весић.

Весић је за Тањуг рекао да је Град Београд учинио све да се Сајам књига одржи, онако како су одржане све друге манифестације у престоници Србије, али да на то нису биле спремне издавачке куће, чији су представници чланови Управног одбора.

Он је додао да је Град Београд био спреман да обезбиједи да посјетиоци морају да буду вакцинисани или да имају негативан ПЦР тест, као и да омогући вакцинисанима да добију бесплатну улазницу за сајам књига, а издавачима је понудио 50 одсто попуста за изнајмљивање штандова, односно да субвенционише 50 одсто њиховог закупа.

„На тај начин смо хтјели да помогнемо издавачима да лакше учествују на Сајму књига”, рекао је Весић.
Он је подсјетио да су током љета укључени представници три издавача у Управни одбор Сајма књига.
„Због тога нас изненадило саопштење издавача, који су сада чланови Управног одбора, а који су унапријед рекли да нису спремни да учествују на Сајму књига јер је то била тема за сутрашњи Управни одбор на којем је, као чланови Управног одбора, требало да кажу тај свој став”, навео је Весић.

Он је додао да не може да разумије зашто је саопштење издавача издато унапријед, али да разумије да неки издавачи неће моћи да покрију трошкове, без обзира на субвенције, јер ће бити мање посјетилаца на Сајму.
„Жао ми је што се није нашло довољно снаге да се и овај сајам одржи, као што смо одржали све друге фестивале”, рекао је Весић, преноси Тањуг.

Он је изразио наду да ће се Сајам књига одржати следеће године.


Танјуг / Агенције