Народна библиотека Филип Вишњић Бијељина: Бесплатан курс француског за 10 чланова библиотеке који се први пријаве :: Semberija INFO ::

 

Народна библиотека Филип Вишњић Бијељина: Бесплатан курс француског за 10 чланова библиотеке који се први пријаве


БИЈЕЉИНА- Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина организује бесплатан курс француског језика за 10 чланова библиотеке који се први пријаве на овај курс, који ће почети 15. фебруара.

Вршилац дужности директора Народне библиотеке "Филип Вишњић" Бијељина Петра Рајковић рекла је да ће курс трајати три мјесеца, два пута седмично, понедјељком и сриједом од 18.00 до 19.00 часова у просторијама библиотеке.

"Ово је прилика да скупимо заљубљенике у овај европски језик и да у нашој библиотеци похађају бесплатну школу, почетни курс француског језика", рекла је Рајковићева Срни и нагласила да право на бесплатан курс имају, прије свега, чланови библиотеке.

Она је истакла да је у Библиотеци у припреми и формирање фонда књига на страним језицима, око 6.500 јединица на 15 различитих језика, међу којима је и неколико стотина књига на француском језику.

Рајковићева је поручила члановима Библиотеке да ће, када се фонд формира, бити у прилици да се упознају и друже са књигама на неким од страних језика које ова установа посједује.

Према њеним ријечима, бесплатан курс француског језика прилика је да се скрене пажња на лингвистичко богатство Библиотеке, као и на потребу учења страних језика како би се у већој мјери цијенила вриједност и предности различитих култура.

Срна / Глас Српске