Амстердам - Музеј Ријкс: Умјетничка дјела онлине и бесплатно :: Semberija INFO ::

 

Амстердам - Музеј Ријкс: Умјетничка дјела онлине и бесплатно


Разни аспекти живота преселили су се у онлине сферу у посљедње вријеме, тако да живот није у потпуности стао. Нека искуства једноставно су непоновљива онлине, а међу њима је свакако посјета музејима и галеријама и разгледање умјетничких дјела великих мајстора.

Многи музеји, свјесни ситуације, дигитализовали су многа умјетничка дјела која су изложена у њима и учинили их лако доступним људима из цијелог свијета. Међу њима је и Музеј "Ријкс",  који се налази у Амстердаму, а који сада нуди више од 700.000 умјетничких дјела преко свог сајта. Велика онлине колекција лако се може истражити, а већина приказаних дјела бесплатна је за преузимање.

Ова колекција лака је за навигацију, а ту су и опције претраживања по именима умјетника, називу дјела, периоду израде, врсти дјела и мјесту поријекла. То значи да се може пронаћи велики број вриједних умјетничких дјела на која претходно нисте наишли, а нека од њих можете и преузети да вам уљепшају позадине рачунара или мобилних телефона. Неки од најпознатијих умјетника чија дјела ова колекција обухвата су Вермер, Ван Дајк и Рембрант.

Дјела су у високој резолуцији, па тако можете зумирати и до најситнијих детаља, а добра вијест је да након што пронађете оне слике које вам се највише допадају, можете их поручити одштампане како би уљепшале ваш дом.

Независне новине