Ивана Готовчевић: “За село и породице које живе од пољопривреде” :: Semberija INFO ::

 

Ивана Готовчевић: “За село и породице које живе од пољопривреде”


Ивана Готовчевић са трочланом породицом живи у Великој Обарској и одлично је упозната са проблемима домаћинстава чији првенствени извор прихода је рад на земљи. 

“Дуван и пољопривредна производња дуго година су били једини извор финансирања. Годишње смо обрађивали око 30 хектара земље и производили до 3 тоне сувог дувана. Одлично сам упозната са проблемима на селу и као народни одборник Скупштини града Бијељине првенствено ћу кандидовати рјешавање питања са којима се боре породице које живе од пољопривреде”  истиче Готовчевић.

Инфраструктура, путеви, здравство, школе јесу важни, али су важне и субвенције Града Бијељине у области модернизације пољопривреде, посебно мини прераде и брендирања производа.



“Једно од рјешења које ћу заговарати је удруживање ситних произвођача како би могли производити веће количине специфичних производа за тржиште и за те потребе ћу тражити субвенције превенствено ради ангажовања агенција које се баве брендирањем, маркетингом и проналажењем тржишта. Град и Република требали би подржати и изградњу прерађивачких и складишних капацитета за оваква удружења” каже Готовчевић.

Садашњу стихијску трговину пољопривредним производима на Кванташкој пијаци која се све више сели на путеве и њиве Семберије уз изложеност уцјенама накупаца треба што прије превазићи,  уколико желимо да млади остану на селу и наслиједе модерна газдинства, наглашава ова млада жена.