Др Микајло Лазић: “Улаз на Кванташку и Сточну пијацу у Бијељини треба и биће бесплатан” :: Semberija INFO ::

 

Др Микајло Лазић: “Улаз на Кванташку и Сточну пијацу у Бијељини треба и биће бесплатан”



“Улаз на Кванташку и Сточну пијацу у Бијељини треба и биће бесплатан!”, поручио је прим. др Микајло Лазић, кандидат СНСД-а за градоначелника Бијељине.

Како је навео у објави на својој званичној Фејсбук страници, то је само једна од мјера које планира да уведе у наредном мандату градоначелника.

“Семберија, као пољопривредни крај, треба да предњачи у издвајањима за пољопривреду, али и да буде лидер у иновацијама које се односе на подршку и развој пољопривредне производње. Поред наведене олакшице, планиране су и друге. То се посебно односи на подршку малим пољопривредним произвођачима, којих је највише у нашој Семберији и којима субвенције и подршка највише и значе за опстанак њихових газдинстава”, навео је др Лазић.

Поред тога, др Лазић је најавио и четири сегмента кроз која планирају унаприједити пољопривредни сектор.

“Планирамо повећати издвајања за аграр из буџета за 100 одсто. План је да се за пољопривреду у Семберији издваја 5,2 милиона марака у наредном мандату, што је 7% укупног буџета Бијељине. Друго,  аграрна давања одређена правилником креираће пољопривредници. Сљедећи сегмент је подстицај за силосе и хладњаче за складиштење житарица и поврћа. Уз то, план је обезбиједити новац за калцификацију земљишта свих пољопривредних површина у Семберији које су дефицитарне калцијумом”, објаснио је др Лазић.