СЛАВЕНКО РИСТИЋ: ДОБРЕ СУ САМО ОНЕ ПОЛИТИКЕ КОЈЕ ГРАЂАНИМА ПОМАЖУ ДА ЖИВЕ БОЉЕ! :: Semberija INFO ::

 

СЛАВЕНКО РИСТИЋ: ДОБРЕ СУ САМО ОНЕ ПОЛИТИКЕ КОЈЕ ГРАЂАНИМА ПОМАЖУ ДА ЖИВЕ БОЉЕ!


Славенко Ристић, кандидат на листи СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске, изјавио је да су добре само оне политике које грађанима помажу да живе боље.
 
- То је главни разлог зашто сам као привредник ушао у политику. У протеклих десет година у привреди Републике Српске доказао сам да никада не одустајем и да ништа није немогуће, ако постоји храброст, одговорност и жеља да се помогне свом народу. Таква искуства желим да пренесем и у политички живот – поручио је Ристић.
 
Према ријечима Ристића, Семберија и Бијељина имају огроман привредни потенцијал и развојне шансе, посебно у овим кризним временима, када цијелом свијету недостаје  и хране и енергије.
 
- Изградња ауто – путева према Београду и Бањалуци за нас је од историјског значаја и ми завршетак тих пројеката морамо максимално убрзати и дочекати спремни. У Бијељини треба отворити слободну зону, омогућити домаћим и страним привредницима царинске и пореске олакшице да у слободној зони отворе своје фирме и представништва и запосле на стотине младих људи, који овдје могу да имају европска примања – нагласио је Ристић.
 
Он је додао да Република Српска треба у сваком смислу да искористи искуства Србије, гдје је, захваљујући развијеној мрежи ауто – путева, већ отворено 15 слободних зона, са преко 200 компанија из цијелог свијета које запошљавају 40 хиљада људи и остварују годишње приходе од преко пет милијарди евра.
 
- Ми то желимо овдје, у Семберији и Бијељини, да људи одавде не одлазе, него да се овдје враћају и овдје користе и улажу своје знање, способности и свој капитал – рекао је Ристић.
 
Према ријечима Ристића, Семберија има још много неискориштених природних ресурса.
 
- Радимо на томе да геотермалне воде у блиској будућности искористимо као извор енергије. Осим тога, Бијељина и Семберија треба да искористе близину Саве и Дрине за развој нових туристичких садржаја. Ми ћемо бити на 45 минута од Београда и такви садржаји на Сави и Дрини сигурно ће бити веома популарни. Такви пројекти доносиће овом крају озбиљне приходе и нова, добро плаћена, радна мјеста – поручио је Ристић.
 
Он је додао да ће у наредне четири године од Владе Републике Српске тражити подршку за изградњу позоришта и спортске дворане који годинама недостају Бијељини.
 
- Бијељина је град богате културне и спортске традиције и зато грађанима овог града треба да створимо услове да уживају у врхунским културним и спортским догађајима – рекао је Ристић и додао да ове развојне пројекте и планове треба да реализују озбиљни и одговорни људи, људи који не причају празну причу, већ иза себе имају резултате.