У Угљевику акција добровољног давалашта крви: Свим срцем у част Видовдана :: Semberija INFO ::

 

У Угљевику акција добровољног давалашта крви: Свим срцем у част Видовдана


У угљевичком Центру за културу данас се одржава Видовданска акција добровољног давања крви у организацији Удружења добровољних давалаца крви "Соко 2020" из ове подмајевичке општине.

Начелник Угљевика Василије Перић подржао је ову хуманитарну акцију и посјетио добровољне даваоце крви те им захвалио за сво доброчинство које чине за становнике овог краја и Српске.



-Угљевичани су познати по хуманости али и по томе да су кадри да увијек и свакоме помогну, нађу се у невољи и буду снажна подршка баш кад је за то потреба и кад је најтеже-рекао је Перић.

Посебну захвалност Перић је упутио свим Угљевичанима који су чланови добровољних удружења давалаца крви а на подручју ове општине су постоје два друштва, „Соко 2020“ и „Рудар“.

Предсједник Удружења „Соко 2020“ Мирјана Беновић позвала је све суграђане који желе да дарују крв да дођу и буду чланови овог хуманитарног удружења који постоји већ четири године и напоменула да је данас трећа по реду  акција коју организују.



-Са нама су данас даваоци крви из Републике Српске, Србије и Црне Горе-рекла је Беновићева и захвалила начелнику Угљевика на финансијској и свакој другој подршци која је упућена овом удружењу и данашњој хуманитарној акцији.

Трансфузиолог Драгана Јурошевић из Завода за транфузијску медицину Републике Српске, служба Бијељина, рекла је да се данас очекује 100 доза крви и оцијенила добром данашњу организацију акције.

-Ова крви ће нам много помоћи у љетним мјесецима када је генерално мање давалаца крви јер је сезона годишњих одмора а потрошња је иста-рекла је Јурошевићева.