Замислите нови парк на овој локацији – РСС каже да је реално! :: Semberija INFO ::

 

Замислите нови парк на овој локацији – РСС каже да је реално!



Простор дуж некадашње жељезничке пруге између улица Живојина Мишића и Шабачких ђака у Бијељини, на потезу од нове аутобуске станице до „Житопромета“, има површину од 23.000 метара квадратних, а одборници Републичке странке Српске /РСС/ иницирали су изградњу новог градског парка на овој локацији и како кажу, реално је да град са 115.000 становника посједује још једно мјесто за одмор, спорт и разоноду.



На посљедњој сједници градског парламента оборници РСС су појаснили да би парк садржао зелене површине, дјечије игралиште, фитнес-парк, кошаркашки терен, бициклистичку стазу, фонтану...



- Нашим приједлогом планирана је и изградња 70 паркинг мјеста, тако да становници из удаљенијих дијелова Бијељине могу да дођу аутомобилом и да проведу више времена у парку. Након изградње парка, приступило би се другој фази – спајању бициклистичке стазе од новог парка са стазом у Дворовима и даље, а на другу страну са бициклистичком стазом ка коридору и новој индустријској зони. То би значило добијање нових стаза у дужини од 10,3 километра, што је реално боље ако говоримо о бициклистичкој инфраструктури у будућности - поручили су недавно одборници РСС.