СКУПШТИНА ГРАДА: ЗАВРШЕНА СЈЕДНИЦА, УСВОЈЕНЕ СВЕ ТАЧКЕ ДНЕВНОГ РЕДА :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА: ЗАВРШЕНА СЈЕДНИЦА, УСВОЈЕНЕ СВЕ ТАЧКЕ ДНЕВНОГ РЕДА


Одборници Скупштине града усвојили су, како је претходно и најављено,  свих 47 тачака дневног реда, а према ријечима предсједника Скупштине Александра Ђурђевића, једна од најзначајнијих је усвајање одлуке о давању сагласности на приватизацију станова у власништву града у избјегличком насељу “ГТЦ”. Ради се о 35 стамбених зграда са укупно 140 станова чији су корисници избјегла и расељена лица из угрожене категорије, која немају ријешено стамбено питање.

- Сви стамбени објекти су уписани као власништво града, без терета су и било каквих ограничења у погледу располагања, а приватизација станова врши се откупом у складу са Законом о приватизацији државних станова”, рекао је Ђурђевић и нагласио да ће се, као и у претходном периоду, усвајати све одлуке које су у интересу грађана. Он је истакао да је усвојена и одлука о кориштењу средстава  од компензационог фонда којим ће нових два милиона КМ, бити уложена у семберска села.

-Као и у претходном периоду, све ће бити урађено у складу са приједлогом Савјета мјесних заједница”, рекао је Ђурђевић. На сједници је усвојена и омладинска политика, као и неколико извјештаја и информација, те одлука имовинско- правне природе. Сједници нису присуствовали градоначелник Љубиша Петровић ни представници Градске управе.

(Семберија Инфо)