Ђоковић на раскрсници путева: Вимблдон да или не? :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић на раскрсници путева: Вимблдон да или не?


Foto: Tanjug/AP
Новак Ђоковић почео је да тренира, послије повреде и операције кољена, али није још начисто да ли је спреман за повратак такмичарским мечевима или ће бити принуђен да прескочи Вимбдлон (1 - 14. јул).

А, према сазнањима "Газете дело спорта" дефинитивно ће пресјећи у понедјељак, односно саопшитити организаторима и јавности да ли ће бити дио незваничног првенства Свијета у тенису.

Свега овог не би било да му није страдао менискус током дугих мечева у ситне сате на недавном Ролан Гаросу, што га је натјерало на одустајање од одбране трона у Паризу, можда и да чешће игра турнире ове сезоне и дуже остаје на њима.

Једно је сигурно – његов изостанак би умањио драж и неизвјесност највећег такмичења на трави, у конкуренцији мушког сингла, док би у супротном најбољи тенисер свијета свих времена пробао да понови успјех из 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021. и 2022. године.

Прошле сезоне му је Карлос Алкараз скинуо круну у финалу.

У случају да изабере наступ то ће учинити као други носилац турнира, јер је у међувремену пао са врха АТП листе, на чијем челу је био рекордан број недјеља у историји "бијелог спорта".

Ђоковић се до сада није оглашавао поводом турнирских наступа у даљем току сезоне, али смо путем Олимпијског комитета Србије сазнали да ће дефинитивно бити члан српског тима на Играма у Паризу које су на програму овог љета.

(Танјуг)