ОДБОЈКАШИЦЕ СРБИЈЕ ВЕЧЕРАС ПУТУЈУ У ХОЛАНДИЈУ НА СП :: Semberija INFO ::

 

ОДБОЈКАШИЦЕ СРБИЈЕ ВЕЧЕРАС ПУТУЈУ У ХОЛАНДИЈУ НА СП


- Женска одбојкашка репрезентација Србије вечерас ће отпутовати у Арнем гдје ће играти на Свјетском првенству, које ће бити одржано од 23. септембра до 15. октобра у Холандији и Пољској.
 
Утакмице СП ће бити одигране у холандским градовима Арнем, Ротердам и Апелдорн, као и у пољским Гљивицама и Гдањску.
 
Селекција Србије ће играти у групи Ц са САД, Њемачком, Бугарском, Канадом и Казахстаном. Србија ће прва два меча у групи против Канаде и Бугарске одиграти у Арнему, а преостала три у Лођу против Њемачке, Казахстана и САД. Србија ће први ривал бити Канада у недељу од 20 сати.
 
У А групи у Арнему ће играти Холандија, Италија, Белгија, Порторико, Камерун и Кенија, док Б групу чине Пољска, Турска, Доминиканска Република ¸ Кореја, Тајланд и Хрватска. У Д групи су Бразил, Кина, Јапан, Колумбија, Аргентина и Чешка.
 
Пласман у фазу избориће по четири репрезентације из све четири групе, које ће бити сврстане у двије групе са по осам селекција. Пласман у четвртфинале СП избориће по четири најбоље селекције из група.

Четвртфиналне утакмице, као и полуфинала биће одиграна у Гљивицама и Апелдорну. Финале и меч за треће мјесто ће бити одиграни у Апелдорну.

(Тањуг)