ЉУБИТЕЉИ АДРЕНАЛИНА И СНАЖНИХ МОТОРА: СПРЕМИТЕ СЕ :: Semberija INFO ::

 

ЉУБИТЕЉИ АДРЕНАЛИНА И СНАЖНИХ МОТОРА: СПРЕМИТЕ СЕ


Мање од 24 сата нас дијеле од великог спортског спектакла у Бијељини. Наиме, у дане викенда пред нама, 27. и 28. априла наш град ће бити домаћин великог међународног дрифт такмичења. Возачи ће се борити за бодове и што бољи пласман на табели Отвореног првенства Републике Српске, Првенства Србије (СДЦ) и међународног првенства „Даy оф Цхампионс“ (ДОЦ). 


 
Дрифт у Бијељини подијељен је на два дана, од којих је први резервисан за Сербиан Дрифт Цхампионсхип (СДЦ), односно за возаче из Србије и Босне и Херцеговине чије ће се вожње бодовати и за шампионат Републике Српске. Други дан, "Дан шампиона", бит ће садржајнији и тог дана ће се одиграти права борба. Поред три домаћа возача из Босне и Херцеговине, двадесет дрифтера из Србије, очекује се долазак и десетак учесника из региона. Догађај ће се одржати на стази Агро-тржног центра у Бијељини. Судије ће оцјењивати ​​угао аутомобила при проласку кроз кривину, близину прилаза означеним тачкама, линију и општи утисак, а мјериће се и брзина прије почетка дрифтовања.


 
-Прво паљење гума, ширење мириса бензина али и понеког дизела заказано је за овај викенд и вози се у Бијељини. Најављују јако лијепо и сунчано вријеме. Субота 23⁰Ц, недјеља 26⁰Ц. Интересовање је веће него што је било претходних година, тако да нам предстоји интересантан и неизвјестан тркачки викенд. До сада се пријавило 30 возача: Марко Фалкон Младеновић, Виктор Атанасов, Мирко Фабри, Марко Стунтер Бркић, Стефан Ћоса Јовановић, Лука Лума Поповић, Вук Вуковић, Јован Јерковић, Ласзло Коцсис, Перо Даниловић, Виктор Варга Сомогyи, Петар Студен, Јован Страњачевић, Адам Васс, Тома Остојић, Игор Златић, Варга Сомогyи Отто Ћале, Евгении Седанов, Вукашин Шкрбић, Марко Трмчић, Милан Малиновић, Никола Дебели Илић, Милош Брка Илић, Милош Југо Миленковић, Никола Младеновић, Адриан Адри Петричевић, Иво Знаор, Стефан Столић, Милош Шоми Маријановић и Лука Кнежевић“, објавили су организатори.


 
Организатори такмичења су АКК „Оптима моторспорт“ Бијељина и Тјунинг клуб Београд. Поред такмичарског дијела, организатори као главни задатак ове године најављују подршку унапређењу сигурности у саобраћају и потицању младих учесника у промету да повећају осјећај одговорности. "Улица није тркаћа стаза" слоган је који ће доминирати дрифт тркама и тунинг стyлинг изложби која се одржава у недјељу, а којим се жели подићи свијест младих возача о важности сигурности у саобраћају.


 
(Семберија инфо)