Тријумф Змајева у Вадузу :: Semberija INFO ::

 

Тријумф Змајева у Вадузу


Фото - АА

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине побиједила је Лихтенштајн у Вадузу.

Изабраници селектора Саве Милошевића славили су резултатом 0:2 у утакмици седмог кола групе "Ј" квалификације за УЕФА ЕУРО 2024. Стријелци за најбољу селекцију БиХ били су Амар Рахмановић у 13. и Мирослав Стевановић у 41. минути утакмице.

Навијачи репрезентације Босне и Херцеговине су у 50. минути прекинули утакмицу уз скандирање "савез напоље".

У преосталим сусретима групе "Ј", Португал је славио против Словачке резултатом 3:2 док су Исланд и Луксембург одиграли неријешно 1:1.

Послије седам одиграних кола у групи "Ј", први је Португал с максималним 21 бодом. Друга је Словачка с 13, слиједе Луксембург с 11, БиХ с девет, Исланд са седам док Лихтенштајн на дну табеле нема бодова.

Милошевић, који је недавно наслиједио Меху Кодру на клупи бх. репрезентације, имао је много проблема око састављања екипе јер Анел Ахмедхоџић поново није дошао на окупљање Змајева, а због повреда су за вечерашњу утакмицу отпали и Раде Крунић, Аднан Ковачевић и Бењамин Тахировић.

Утакмицу у квалификацијама за ЕУРО 2024 репрезентација Босне и Херцеговине ће одиграти са селекцијом Португала у понедјељак на стадиону "Билино поље" који је распродат до посљедњег мјеста, а утакмицу можете пратити на БХРТ-у (БХТ1, БХ радио1 и бхрт.ба)

У групи "Ф" квалификација за ЕУРО 2024, Азербејџан је славио на гостовању у Естонији 2:0, док је Белгија славила против Аустрије, такођер у гостима резултатом 3:2.

Белгија је водећа на табели са 16 бодова, Аустрија има 13, Шведска шест, Азербејџан четири и Естонија један.


АА / БХРТ