Алкарас разочаран: Биће тешко да годину завршим први :: Semberija INFO ::

 

Алкарас разочаран: Биће тешко да годину завршим први


FOTO: TANJUG
Шпански тенисер Карлос Алкарас свјестан је да је трка за врх АТП листе на крају године додатно отежана након пораза у Шангају.

Тренутно други играч свијета је поражен најпре у Пекингу у дуелу против Јаника Синера, док је овог пута бољи био Григор Димитров.

Бугарски тенисер је славио у три сета резултатом 5:7, 6:2, 6:4.

„Истина је да мислим да је играо веома добро. Био је на вишем нивоу у односу на мечеве које смо играли раније. Није имао падове. Мислио сам да ће се меч одвијати другачије послије првог сета, који је био јако тежак за њега. Направио сам неке грешке које нису биле значајне на почетку другог сета, али није ми допустио да се вратим у меч. Покушао сам да играм свој тенис, али нисам могао. Бранио сам се читав меч, без шансе да одиграм агресивније као што сам желио. Морам да научим да одржим концентрацију у тренуцима као оним на почетку другог сета, када нисам био добар уопште. Увијек кажем да можеш више да научиш из пораза него побједе. Понијећу са собом много лекција које ће ми помоћи да будем бољи. Морам више да радим на неким стварима како бих побјеђивао најбоље. Прије него што се будем такмичио поново, радићу на неколико аспеката игре“, рекао је Алкарас.

Након пораза у Шангају, Алкарас има 8.445 бодова, 500 мање у односу на Новака Ђоковића (8.945) у трци за Торино (Раце то Турин), где се игра завршни Мастерс сезоне.

„Желим да одиграм најбоље што могу у Базелу, гдје ћу играти на наредном турниру. Знам да се циљ да завршим као број 1 закомпликовао са овим последњим резултатима. Биће тешко, али желим да покушам. Покушаћу да освојим наредне турнире“, додао је Алкарас.

Наредна станица за њега је Базел, а турнир у том швајцарском граду је на програму од 23. до 29. октобра.

(Танјуг)