У-19 СЕЛЕКЦИЈА ФК ЗВИЈЕЗДА 09 ОСВОЈИЛА ПРЕМИЈЕР ЛИГУ БИХ: Јуниори Звијезде на крову БиХ! :: Semberija INFO ::

 

У-19 СЕЛЕКЦИЈА ФК ЗВИЈЕЗДА 09 ОСВОЈИЛА ПРЕМИЈЕР ЛИГУ БИХ: Јуниори Звијезде на крову БиХ!


Јуниорски састав ФК „Звијезда 09“ из семберског Етно-села „Станишићи“ освојила је титулу првака омладинске У-19 Премијер лиге БиХ. Резултат је ово сезоне 2020/21. у којој су млади фудбалери ,,Звијезде’’ у веома јакој конкуренцији показали своје фудбалско знање и умијеће.
 
Постало је уобичајено у бх. фудбалу да у врху премијерлигашке табеле видимо велика клупска имена попут ,,Жељезничара’’, ,,Сарајева’’, ,,Борца’’, ,,Вележа’’... међутим, јуниори једног младог клуба из Семберије су се побринули да успоставе нешто другачији распоред.
 
Под диригентском палицом младог фудбалског стручњака Златка Крмпотића, чији је лидерски таленат од стране челног човјека Фудбалског клуба „Звијезда 09“ Бориса Станишића правовремено препознат, јуниори ,,Звијезде’’ су прошли трновит пут до шампионске позиције.



- У Босни се игра јако добар омладински фудбал. Лига је веома јака. Нигдје никоме нису загарантовани бодови! Од сваке екипе сте могли да изгубите. Ми смо играли у лиги коју углавном чине клубови са дугом традицијом наступања и у савезној лиги некадашње државе и у Премијер лиги БиХ, који имају искусне тренере у омладинским погонима и квалитетну спортску инфраструктуру. Концентрација квалитета је у тим градовима и тим клубовима. Упркос свему томе, ми смо успјели да укомпонујемо све наше предности како бисмо добили тим са побједничким менталитетом. И ево, резултат је видљив“, рекао је Златко Крмпотић за „Семберске новине“.

Јуниори Звијезде 09 су ову сезону играли на два фудбалска колосијека, у Премијер лиги и у Омладинском купу БиХ. До финала Купа су дошли преко побједе над јуниорима Фудбалског клуба „Борац“ (2:3) и Фудбалског клуба „Олимпик“ (0:2) да би у финалу били поражени од Фудбалског клуба „Зрински“ (1:0).
 
Играње у два такмичарска тока додатно је црпило снагу младе екипе из Етно-села „Станишићи“ и главни је кривац што су јуниори ,,Звијезде’’ тек у посљедњем колу У-19 Премијер лиге БиХ изборили прво мјесто.
 
- Филозофија овог тима је једноставна. Сваку утакмицу смо играли на побједу. Ја у животу само тако знам. Агресивна, борбена, фајтерска игра, то је наш стил. И висок пресинг. Сигурно смо физички најспремнија екипа у лиги и многе утакмице смо добијали управо путем високог пресинга на противничку екипу. Има ова екипа и својих недостатака који се најбоље виде када играмо против фудбалски „школованих“ тимова. Али, успјели смо посложити све коцкице у екипи и доћи на крају сезоне до шампионског пехара“, поносан је тренер Златко Крмпотић.


 
Залагање и труд младих фудбалера нису остали непримијећени. Селектори младе, У-19 репрезентације БиХ, Славен Муса и потом, Ивица Барбарић су током сезоне позивали чак пет ,,Звијездиних’’ јуниора на репрезентативна окупљања. Голман Страхиња Манојловић, Лука Јанковић, Дејан Попара, Андрија Јањић и Сретен Милошевић су током сезоне 2020/21. добијали позиве и биљежили наступе за младу репрезентацију БиХ.
 
 БИОГРАФИЈА
 
Златко Крмпотић је рођен 13. фебруара 1986. године у Београду. Прве фудбалске кораке направио је на травњацима легендарне „Црвене звезде“ да би и сениорску каријеру 2003. године започео у истом клубу. Играо је још за ФК „Раднички“ из Обреновца, ФК „Динамо“ из Врања и за београдски ФК „Вождовац“. Наступао је још за румунски ЦСМ „Ресит“, а каријеру је завршио у ФК „Хајдук“ из Дивоша. Играо је у везном реду. Тренерску каријеру је започео 2011. године у „Црвеној звезди“ као помоћник Владана Миливојевића, када су са генерацијом 1992. освојили омладинску лигу Србије. Касније је самостално водио 2003. годиште „Црвене звезде“ са којим је освојио прво мјесто.  Од 2013. године био је ангажован у раду са млађим категоријама ОФК „Београд“ да би између 2017. и 2020. године вријеме провео као тренер млађим категоријама београдског ФК „Синђелић“. Током сезоне 2019/20 као тренер омладинске школе клуба бива прикључен стручном штабу првог тима ФК „Синђелић“. Од 2020. године је у ФК „Звијезда 09“ гдје је најприје обављао функцију директора омладинске школе да би потом преузео улогу тренера јуниорске екипе ФК „Звијезда 09“.

Семберске новине - Семберија инфо