Завршен Фестивал средњошколских представа “Удахни културу” :: Semberija INFO ::

 

Завршен Фестивал средњошколских представа “Удахни културу”


На завршној вечери Фестивала средњошколских представа “Удахни културу”ученици Техничке школе “Михајло Пупин”, одушевили су вечерас публику у препуној сали Центра за културу “Семберија” након што су одиграли “Урнебесну трагедију” по тексту Душана Ковачевића.



 Редитељке су професорке Татјана Ђурић Јосиповић и Свјетлана Сикираш,а за сценографију је била задужена Љиљана Савић Мишковић.

Татјана Ђурић Јосиповић, професорица српског језика, већ двије године води драмску секцију у Техничкој школи “ Михајло Пупин”.



-Секција броји око двадесет чланова.Није лако изаћи на крај са временом, терминима, школским обавезама ђака, као и нашим обавезама али ипак добро функционишемо.Масовност дјеце која су заинтересована за овај умјетнички дио је стварно импозантна, што говори да смо ми друштво пуно предрасуда.Свуда има паметне, добре дјеце, свуда има умјетника, само је ствар у томе да им се пружи простор, како би изказали свој таленат.



Миленко Максимовић, директор Техничке школе “Михајло Пупин”, изразио је задовољство што је Техничка школа након дуже паузе, од прошле године,  поново узела учешће у припреми средњошколских позоришних представа.
Семберија инфо