Хуманитарну акцију студената подржала Градска управа :: Semberija INFO ::

 

Хуманитарну акцију студената подржала Градска управа


Градска управа Бијељина уручила је данас Студентском парламенту Универзитета у Источном Сарајеву 1.000 КМ које су прикупили млади запослени у Управи и градоначелник Мићо Мићић, с циљем да се придруже акцији донирања помоћи социјално угроженим лицима.


 
Предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Кристина Копривица рекла је новинарима да је ријеч о акцији коју по трећи пут спроводи аполитична организација ,,Студенти Српске''.
 
,,Од ове године Студентски парламент УИС одлучио је да се придружи акцији. Поставили смо кутије за скупљање хране и одјеће на свим факултетима у Палама, Бијељини, Требињу, Добоју и другим мјестима'', навела је Копривица.
 
Декан Факултета пословне економије Весна Петровић истакла је да ће акција трајати до 20. априла, те да постоји много студената којима је помоћ потребна.
 
,,Акцију спроводимо на 17 факултета нашег универзитета. Ово је начин да се наведеним лицима уљепшају васкршњи празници'', нагласила је Петровићева.
 
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић додао је да износ од 1.000 КМ који су донирали запослени у Градској управи није велики, али да је свакако лијеп гест.
 
,,Одлучили смо се да помогнемо, углавном млади људи који су запослени у Управи, а и ја сам се придружио. Значи, ово није новац Градске управе, него приватне донације запослених и уједно позив свим људима добре воље да помогну лицима у социјалној потреби'', каже Мићић.
 
Семберске новине/Семберија инфо/А.Љубојевић
Фото: Б.Милошевић