Мјесни одбор Борачке организације Дворови: Наша дужност и обавеза је да не заборавимо наше погинуле борце :: Semberija INFO ::

 

Мјесни одбор Борачке организације Дворови: Наша дужност и обавеза је да не заборавимо наше погинуле борце


Дужност и обавеза свих нас је да не заборавимо наше погинуле борце у протеклом Одбрамбено - отаџбинском рату, изјавио је Миодраг Стевановић, предсједник Градске борачке организације данас у Дворовима.


 
„Окупљамо се сваке године испред готово свих спомен - обиљежја, широм Семберије, како бисмо одали дужну пошту нашим погинулим саборцима који су своје животе дали за Републику Српску. Уз сазнање и чињеницу да је протекло толико година од протеклог Одбрамбено – отаџбинског рата, наша борба се и данас наставља. Страни фактор, који је и 1992. године имао намјеру да формира унитарну БиХ, ради то и данас. Наша обавеза је да се наставимо борити за Републику Српску. То потврђује и велики број људи који се окупљају оваквим поводима. Сигуран сам да ће нас у тој борби бити све више и више. Српска Република за нас је светиња и тако ће и остати“, изјавио је Миодраг Стевановић. 


 
Служењем парастоса, прислужењем свијећа и полагањем цвијећа испред Спомен - обиљежја погинулим српским борцима из Дворова у протеклом Одбрамбено - Отаџбинском рату данас се обиљежава још један значајан датум, истакао је Мирослав Лопандић, предсједник Мјесног одбора Борачке организације Дворови.


 
„По нашем сазнању, осамнаест бораца је дало своје животе за Републику Српску. Овај споменик је подигнут на данашњи дан, 1998. године, тако да сваке године на овај дан ми организујемо парастос за наше погинуле борце. То је наша света дужност и обавеза“, изјавио је Лопандић.


 
Том приликом положен је вијенац и на Споменик погинулим учесницима НОР-а у Другом свјетском рату и жртвама фашистичког терора који се налази у парку поред Бање Дворови“.

(Семберија Инфо)