Синдикат српске Полиције организује “Полицијаду” на Златибору: Гости полицајци из Српске :: Semberija INFO ::

 

Синдикат српске Полиције организује “Полицијаду” на Златибору: Гости полицајци из Српске



На Златибору ће, од петка до недјеље, по традицији бити одржана 16. „Полицијада“, чији је организатор Синдикат српске полиције, која ће, како каже Лазар Ранитовић, да окупи више од 1.500 полицајаца из свих крајева земље, из иностранства као и комшије и браћу из Републике Српске и БиХ.

То је, по Ранитовићевим ријечима, својеврсно дружење, „али и прилика да се неке колеге виде после много година, па чак и након школске клупе у Сремској Каменици и након доста времена од најтежих акција у којима су учествовали“.

- Увијек је ово прилика да измјењамо искуства у раду, што је драгоцјено и код нас ту нема сујете, да чујемо глас од оних који знају више и боље - истиче Ранитовић.



Наше окупљање биће и у знаку спортских надметања у многим спортским дициплинама, од одбојке и кошарке до вишебоја и надвачења конопца. Наш синдикат, који броји више од осам хиљада чланова је снага МУП Србије и наше државе.Ту смо, увијек, кад треба да се спроведу најтежи задаци и акције, али и кад се брине о правима и стандарду сваког нашег припадника.Тражимо да сваки полицајац буде поштован, цијењен, ваљано награђен, али и, како у нашој еспкој пјесми стоји, „кадар стићи и утећи и на страшном месту постојати“.

Ово ће, по Ранитовићевим ријечима, бити и прилика да се разговара о задацима синдиката, од оних који се тичу права полицајаца доњихових обавеза, „јер на оба „фронта“ мора да се ради и брине истовремено“.

Жељко Благојевић, високи функционер Синдиката српске полиције, иначе Лозничанин, истиче да прате рад и све оно што се, током дјеловања, сусрећу њихове колеге, па ће, и ове године, да награде најбоље, али и оне који држе до части и угледа ове организације.

- Поносан сам на младе колеге, јер они брину и о правима и обавезама полицајца, што је права ствар - каже ветеран ССП Раденко Цвејић, пензинисани полицајац из Лознице.

- Најдраже ми је што нас људи на Златибору увијек дивно приме, а лијеп је осјећај што су гости наших двобоја и наша многобројна браћа из наше Републике Српске - рекао је Цвејић.


​За Семберија инфо - Младен Василић