Министар Недељко Чубриловић и министар информисања и телекомуникација Србије Дејан Ристић разговарали о унапређењу поштанског саобраћаја :: Semberija INFO ::

 

Министар Недељко Чубриловић и министар информисања и телекомуникација Србије Дејан Ристић разговарали о унапређењу поштанског саобраћаја


Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић и министар информисања и телекомуникација Србије Дејан Ристић разговарали су у Бањалуци о могућностима унапређења система функционисања поштанског саобраћаја.

“Разговарали смо како да проширимо мрежу оптике за пружање услуга свима који имају потребу за тим, те усаглашавали ставове о финансирању одређених пројеката”, рекао је Чубриловић новинарима након састанка.
Он је истакао да је сарадања ова два ресора на завидом нивоу.

Ристић је након састанка нагласио да се тражи начин како да се релаксира поштански саобрајаћај између Србије и Републике Српске, те да се на тај начин да додатни импулс укупном привредном развоју.

“Циљ је да стварамо заједнички привредни простор, али и идентитетски, културни, научни, образовни и сваки други, у духу Декларације коју су двије владе усвојиле током Свесрпског сабора”, истакао је Ристић.

Он је додао да је посебна пажња посвећена ресору телекомуникација, гдје је било ријечи о могућностима увођења оптичног интернета у рурална подручја.

“Упознали смо министра са пројектом који полако приводимо крају и у Србији, гдје омогућавамо свим нашим грађанима да на оптималан начин конзумирају добробити кориштења најбржег интернета, без обзира на то да ли живе у градовима или у најудаљенијим селима”, рекао је Ристић.

Он је навео да постоји воља да знање и технологију пренесу ресорном министарству у Републици Српској, те да буду од подршке Српској у смислу да не мора да пролази кроз све процедуре кроз које је Србија морала да прође, посебно када је ријеч о истраживачком процесу и тестирању.

“Можемо неке процедуре да убрзамо и да оно што је финални резултат транспонујемо и на територију Републике Српске”, рекао је Ристић.

Он сматра да је потребно интензивирати сарадњу која постоји цијели низ година, проширити је и обогатити, те да се тиме побољша животни стандард грађана и њихова свакодневица.

“Циљ нам је да, с једне стране, будемо окренути грађанима и задовољењу њихових потреба, а с друге стране привреди, како бисмо дали динамичнији импулс даљем развоју привреде и у Српској и у Србији”, рекао је Ристић.

(Демос.рс)