САСТАНАК ДИРЕКТОРА ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА: Морамо бити спремни за период пред нама :: Semberija INFO ::

 

САСТАНАК ДИРЕКТОРА ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА: Морамо бити спремни за период пред нама


На састанку директора домова здравља Бијељина, Лопаре, Угљевик, Зворник, Братунац, Милићи, Шековићи, Власеница и Сребреница и директора болница у Бијељини и Зворнику, разговарано је о примјени протокола у дијагностиковању и лијечењу обољелих од ковида 19.

Такође је разговарано и о раду тимова породичне медицине, организацији рада лабораторије и РТГ дијагностике у тренутним условима пандемије, као и припрема закључака о обавезама домова здравља у Републици Српској у обавезном провођењу мјера за реаговање на појаву болести ковид 19. Састанку, који је одржан у организацији Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, присуствовао је и Милан Латиновић, помоћник министра здравља и социјалне заштите Републике Српске.



- На нивоу министарства је формирано стручно оперативно тијело које чине и представници других здравствених установа, затим Института за јавно здравство и Фонда здравственог осигурања, а које функционише од јануара. Циљ је организовање састанака са представницима здравствених установа, сагледавање и анализа урађеног и потребног, те размјена позитивних и негативних искустава, како бисмо били што спремнији за период који је пред нама, односно сезонске вирусне инфекције и евентуални повећан број ковид пацијената“, рекао је Латиновић. 

Вршилац дужности директора Болнице Златко Макимовић је истакао да се здравствене установе спремају за предстојећи период, односно вријеме које собом доноси и сезонске вурусе.

- Желимо да будемо што спремнији и у том циљу се и припремамо, а у нашој Болници припремамо и додатне капацитете, што подразумијева реконструкцију старе  гинекологије, а радови су у току“, рекао је Максимовић.

​Семберија инфо