Лига шампиона је Реалово игралиште: Ново финале за ''Краљевски клуб'' :: Semberija INFO ::

 

Лига шампиона је Реалово игралиште: Ново финале за ''Краљевски клуб''


Foto: Tanjug/AP
Реал Мадрид је поново у финалу Лиге шампиона, а шта је ту ново. Након ’’лудих’’ неколико минута и два гола резервисте Хоселуа, Мадриђани су послије преокрета побиједили Бајерн Минхен резултатом 2:1 и тако отишли на мегдан Борусији Дортмунд.

Утакмица је почела доминацијом ’’Краљевског клуба’’. Реал је био бољи у првом полувремену, имао је озбиљније прилике, Нојер је чак у три наврата морао да спасава своју мрежу. Мадриђани су били ти који су диктирали темпо и натјерали Бајерн да чека своју шансу из контре.

Винисијус је у два наврата био веома близу голу, једном је чак погодио и стативу, али једноставно није успио да пронађе пут до мреже.

Руку на срце и Бајерн је такође створио неколико шанси, али не толико опасних као што су то учинили Мадриђани. Најбољу прилику за Бајерн имао је Хари Кејн, када је упутио средином првих 45 минута одличан волеј. На његову несрећу, лопта је замало завршила поред стативе.

По игри, Реалу је припао први дио игре, али ипак мреже су "мировале" те се на паузу отишло са 0:0.

Други дио игре кренуо је још већим притиском и доминацијом домаћина. Винисијус је ’’плесао’’ по терену, а једини начин да га се заустави био је да га се обори.

А онда шок. Алфонсо Дејвис у виду најбољих крилних нападача цијепа мрежицу и доводи госте из Минхена у вођство у 68. минути. Луњин је био потпуно немоћан.

Реал је за неколико минута стигао до изједначења, али је тај гол поништен ради фаула који је начинио капитен Мадриђана Начо над Кимихом у шеснаестерцу након корнер ударца.

Међутим, краљ не пада тек тако лако. Нојер који је до 88. минуте био одличан и чак био човјек који је држао Бајерну главу ’’изнад воде’’, направио је кикс а Хоселу је покупио отпадак и донио Реалу изједначење.

А онда још један доказ зашто је Реал Реал и зашто је ово његово такмичење, опет Хоселу, овај пут у 91. минути и опет финале и борба за 15. титулу првака Лиге шампиона.

У финалу чека Борусија Дортмунд, али свакако да ће Мадриђани бити фаворити у тој утакмици.

Чини се да су у Реалу пронашли магичну формулу за освајање ''Ушатог трофеја''.

Подсјећамо, финале Лиге шампиона играће се 1. јуна на ''Вемблију''.

(Независне)