Гимназија “Филип Вишњић”: Концерт - матурантима у част :: Semberija INFO ::

 

Гимназија “Филип Вишњић”: Концерт - матурантима у част


Ученици бијељинске Гимназије “Филип Вишњић”, уз подршку ученика Музичке школе “Стеван Стојановић Мокрањац”, вечерас су у препуној сали Центра за културу “Семберија” организовали Концерт - матурантима у част.


 
Професорица музичке културе у Гимназији “Филип Вишњић” и професорица оркестра у Средњој музичкој школи,  Јованка Живановић, каже да се концерт организује већ традиционално, почетком маја.


 
“Заједничким снагама ученици двије школе већ неколико година припремају овај мајски концерт у част наших матураната. Некада су концерти хуманитарног карактера, а ове године смо одлучили да организујемо концерт у част матураната. Имамо ученике који похађају истовремено обје школе, али, ова сарадња двије школе пуно значи, јер се развија пријатељство и другарство међу ученицима. Тема овог концерта је љубав. Вечерас пјевамо о љубави. Репертоар је сачињен од поп и рок пјесама са љубавном тематиком. Матуранти наше школе ових дана завршавају средњошколско образовање, јер је четрнаестог маја њихов посљедњи наставни дан у средњој школи, а 22. маја прославиће и матурско вече. Припремају се за матурско вече и за матурски плес. Биће то плес којим ће петнаест парова Гимназије “Филип Вишњић” отворити матурско вече. То су тренуци за памћење. Музика сваком човјеку, поготово младима, пуно значи у животу. Музика нас оплемењује и буди најљепше емоције. Музиком исказујемо те најљепше емоције. Чини ми се да ови млади људи, а то њихови осмјеси и показују, воле музику и музика им пуно значи”, каже професорка Живановић.


 
 Анђелија Тешић, ученица другог разреда Средње музичке школе “Стеван Стојановић Мокрањац” каже да је пресрећна због наступа на концерту.
 
 “Тема овог концерта је љубав. Ми имамо изражену љубав и страст према музици. То ћемо показати на сцени. Моји планови су да након Средње музичке школе упишем музичку академију и да након тога образујем друге мИаде људе”, каже Анђелија Тешић.


 
Јелена Ијачић, матурант бијељинске Гимназије “Филлип Вишњић”, каже да је ово за њу посебан, специјалан концерт, јер је ово њена завршна година у Гимназији.


 
 “Учествовала сам и прошле године на оваквом концерту. Прошле године је публика била одушевљена, те нас је све то иницирало да и ове године организујемо један концерт. Вјерујем да ће публика уживати. Завршавам природно - математички смјер у Гимназији и планирам да упишем Математички факултет у Београду. Припреме за упис су већ кренуле и надам се да ће моји нпланови бити остварени”, каже Јелена Ијачић.

 (Семберија Инфо)