Миличевић: Болница Свети Лука у Добоју ново жариште :: Semberija INFO ::

 

Миличевић: Болница Свети Лука у Добоју ново жариште


Предсједник Главног одбора СДС и начелник општине Теслић Милан Миличевић рекао је да у наредном периоду треба водити рачуна о Општој болници „Свети Лука“ у Добоју, јер је то ново жариште коронавируса.
 
Миличевић је рекао да се међу зараженим у добојској болници налази и седам Теслићана. Они су у болницу примљени између 16. и 20. априла због срчаних обољења.
 
„У том периоду је регистрован један позитиван пацијент из Дервенте. У питању је осигураник из Њемачке који је пребачен у Њемачку на даље лијечење на захтјев породице. Након тога је кренуло тестирање мало већег интензитета. У контексту тог тестирања су и они позитивни. Теоретски би се могло рећи да су инфекцију добили у болници“ – казао је Миличевић.
 
Он додаје да на одјељењу на којем су ови пацијенти лежали нема посјета и да се они налазе у својеврсном болничком карантину. Миличевић истиче да седморица заражених Теслићана немају симптоме коронавируса, али су позитивни на ковид-19.
 
„Позитивне су и три особе из карантина у хотелу „Посавина“. Тестирали су се у редовној процедури. До сада су сви били негативни. Ово су први позитивни резултати. Премјештени су у Студентски дом „Никола Тесла“ у Бањој Луци“ – рекао је Миличевић.
 
Миличевић истиче да ће се кроз редовну процедуру утврдити да ли је зараза проширена у карантину у „Посавини“. Он каже да је кућни ред у „Посавини“ строго дефинисан.
 
„Према правилима понашања која су јасно прописана, не би требало да буде више заражених. Сви који су у карантину у „Посавини“ налазе се у собама. У собама им се доставља и храна. Ако није кршен кућни ред, не би требало да буде више позитивних“ – сматра Миличевић.
 
 
СДС - Сектор за политику и медије