Шаровић: Слободни медији предуслов демократског друштва :: Semberija INFO ::

 

Шаровић: Слободни медији предуслов демократског друштва


Предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић упутио је честитку свим медијима и новинарима поводом 3. маја, свјетског Дана слободе медија.
 
„Искрено честитам сваком новинару на одговорном обављању послова који никада, а посебно не у оваквим бременитим временима, нису нимало лаки. Ваш рад и професионално извјештавање важни су сваком друштву које тежи бити демократско. Због тога је битно у много већој мјери заштити дигнитет новинарске професије, како у стварању услова за објективно извјештавање тако и значајно унапрјеђујући радно-правни статус новинарске професије“ – истакао је Шаровић у честитци.
 
Шаровић је казао да као друштво морамо да радимо да новинари имају боље услове за рад.
 
„Апсолутно је неприхвативо да неко вријеђа, понижава или напада новинаре само зато што постављају питања. Јер тек када новинар буде могао слободно да пита, моћи ћемо рећи да живимо у демократском друштву“ – нагласио је Шаровић.
 
Пресједник СДС-а у честитци је истакао да слобода медија у Босни и Херцеговини одавно је сведена на минимум и да се због тога искрено нада и вјерује да ће промјене у наредним годинама донијети  више, конкретног и стварног разлога за славље.
 
„Овдје прије свега  мислим на Јавни сервис Републике Српске, који плаћају сви грађани и који, супротно садашњем, диригованом страначком извјештавању, мора постати огледало објективности, професионалности и промоције јавног интереса, због кога је и основан“ – закључио је Шаровић.

СДС - Сектор за медије