Додик: Српска добила 38 одсто кредитних средстава ММФ-а :: Semberija INFO ::

 

Додик: Српска добила 38 одсто кредитних средстава ММФ-а


САРАЈЕВО - Лидери ХДЗ-а БиХ, СНСД-а и СДА одржали су састанак са дужноцима ЕУ и ММФ-а, на којем је постигнут договор и деблокирано је 330 милиона евра од ММФ-а за БиХ.

Лидер СНСД-а и српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, изјавио је да је задовољан и поручује да је обављен добар посао.

“Неће доћи до блокаде средстава ММФ-а и што смо готово у посљедњој секунди стигли у овој динамици која је од стране ММФ-а одређена, стигли смо на сједницу извршних директора, и да ће та средства доћи у динамици како је то и предвиђено и у расподјели како је то предвиђено”, рекао је лидер СНСД-а, Милорад Додик.

ФБиХ одлази 62 одсто, док Републици Српској иде 38 одсто.

“Пола процента који добија ФБиХ и Република Српска, биће преусмјерано Брчко Дистрикту. Брчко Дистрикт је под заједничком управом два ентитета. У сваком случају захвалност амбасадорима што су уложили напоре. За БиХ би било боље да смо ми то сами учинили. Да нема потребе за било каквом интервенцијом, и ја се за то залажем. Свакако мислим да ова прича око координационе групе, искључиво сама ријеч каже координација, напросто да се дође до пролаза што је брже, али очигледно имајући у виду какво је стање у БиХ, најважнија координациона група је ова која је данас сједила са амбасадорима. Изражавам задовољство и мислим да смо обавили добар посао”, рекао је предсједник СНСД-а, Милорад Додик.

​Глас Српске