ПОСЈЕДОВАЛИ ПОТВРДЕ О КРЕТАЊУ ЗА ВРИЈЕМЕ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА ОД ПРИВРЕДНИХ ДРУШТАВА У КОЈИМА НИСУ ЗАПОСЛЕНИ :: Semberija INFO ::

 

ПОСЈЕДОВАЛИ ПОТВРДЕ О КРЕТАЊУ ЗА ВРИЈЕМЕ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА ОД ПРИВРЕДНИХ ДРУШТАВА У КОЈИМА НИСУ ЗАПОСЛЕНИ


Полицијски службеници Полицијске станице Теслић вршећи контролу током полицијског часа, евидетирали су 56 лица која су затечена да се крећу са потврдама издатим од стране послодаваца. Накнадном  провјером, су дошли до сазнања  да девет лица  није пријављено код Пореске управе као заспосленици у привредним друштвима која су им издала потврде.
 
Утврђено је да се ради о девет различитих привредних друштава, шест са подручја Републике Српске и три са подручја Федерације БиХ.
 
О наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој под чијим надзором ће се предузимати даље мјере и радње.
 
Полицијски службеници ПУ Добој ће на подручју које оперативно покривају појачати контролу лица, а сви они који не буду имали уредне потврде и који се не буду придржавали Закључака Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске, биће санкционисана у складу са позитивним законским прописима.