ЈЗУ Свети Врачеви: Три особе у изолацији стабилног здравственог стања :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ Свети Врачеви: Три особе у изолацији стабилног здравственог стања


На подручју Града Бијељина нема регистрованих обољелих грађана, а и стање у изолацији је непромијењено. Три особе, чије резултате очекујемо, стабилног су здравственог стања, а под надзором се налази 697 особа. Поново апелујемо на наше грађане да поштују препоруке љекара и одлуке Владе РС и Штаба за ванредне ситуације.

Будимо данас, у односу на јуче, још одговорнији према себи и другима, јер само на тај начин, сви заједно ћемо спремнији и сигурнији кренути у нови дан.  Вршилац дужности директора болнице др Милица Ловрић истиче да су здравствени радници спремни да адекватно реагују у циљу здравствене заштите свих грађана.

- Понављамо апеле грађанима да појачају мјере хигијене, да буду самоодговорни и дисциплиновани, јер то је један од веома значајних корака у борби против ширења заразе. Радује податак да на нашем подручју нема погоршања епидемиолошке ситуације, али то не значи да ће тако бити и у наредним данима. У том циљу је неопходно да сви заједно покажемо висок степен одговорности, јер само на тај начин можемо бити спремни да адекватно реагујемо“, поручује др Ловрић.

Подсјећамо да су у кругу болнице, од 18. марта, уведене додатне превентивне мјере. Постављени су тријажни пунктови гдје се свим пацијентима прије уласка у објекат болнице мјери тјелесна температура, а такође се испуњава анкетни упитник о претходном кретању грађанина. Сви потенцијални преносиоци вируса COVID 19, биће упућивани у кућну изолацију, а биће третирани као и остали грађани који се налазе под кућним надзором.

​Такође, редовне контроле пацијената, уколико не долази до погоршања њиховог здравственог стања, одлажу се до даљнег, а све информације о стању лежећих пацијената, с обзиром да је на снази одлука о забрани посјета, можете добити на број телефона 055-415-555 у периоду од 13, 30 до 14, 30 часова.