Полицијска управа Бијељина: У двије саобраћајне незгоде три пјешака задобила тјелесне повреде од чега је један пјешак и животно угрожен :: Semberija INFO ::

 

Полицијска управа Бијељина: У двије саобраћајне незгоде три пјешака задобила тјелесне повреде од чега је један пјешак и животно угрожен


На подручју Полицијске управе Бијељина, 10.03.2020. године догодиле су се двије саобраћајне незгоде у којима су три пјешака задобила тјелесне повреде.
 
На градској обилазници, 10.03.2020. године око 11,30 часова догодила се саобраћајна незгода у којој је путнички аутомобил '' Голф'' којим је управљало лице В.С. остварио контакт са двије дјевојчице обје 2008. годиште, а које су биле у својству пјешака. Једна дјевојчица је задобила лакше тјелесне повреде, док је друга задобила тешке тјелесне повреде и задржана је у Медицинском центру Бијељина на лијечењу.
 
У улици Николе Тесле у Бијељини, 10.03.2020. године око 12,30 часова догодила се саобраћајна незгода у којој је путнички аутомобил марке '' Цитроен'' којим је управљала Ј.Р. остварила контакт са пјешаком А.М. Због тежине повреда повређена А.М. је превежена у Београд на даље лијечење. Иста је животно угрожена.
Обје ове саобраћајне незгоде догодиле су се на пјешачким прелазима када су пјешаци прелазили преко њих.
 
Напомињемо возаче, да су у обавези да пропусте пјешака који је ступио, ступа или је изразио недовосмислену намјеру да жели да пређе преко пјешачког прелаза. Према ЗООБС БиХ за противправно поступање прописана је новчана казна у износу од 50 КМ до 250КМ и један казнени поен.
 
У наредном периоду полицијски службеници Полицијске управе Бијељна појачаће активности на контроли поштивања одредби које се односе на '' однос возач – пјешак'' са посебним акцентом на зоне пјешачких прелаза.
       
ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ Александра  Марић