Недјеља Црвеног крста :: Semberija INFO ::

 

Недјеља Црвеног крста


Пред нама је један од најзначајнијих датума традиционалних активности Црвеног крста Републике Српске - НЕДЈЕЉА ЦРВЕНОГ КРСТА (8-15. мај) коју обиљежавамо под слоганом: ''ПОРОДИЦА ХУМАНОСТИ'' те да смо са данашњим даном почели са активностима, најављују из Црвеног крста Бијељина.
 
08.05.2024. подјела брашна, прехрамбених и хигијенских пакета социјално угроженим породицама, достава на кучну адресу. (ове активности фотографишемо искључиво на захтјев донатора).
Прехрамбени пакети укључују домаће конзервирану храну (ђувеч, риба, грашак, месни нарезак, паштета), брашно, уље, шећер, со, макароне, зачине, детржент за суђе. Пакети су обезбијеђени посредством Црвеног крста Републике Српске.
 
08.05.2024. Акција добровољног давалаштва крви заједно са активом ДДК Јања - Одјељење трансфузије Бијељина.
 
09.05.2024. године посјета ЈЗУ ''Свети Врачеви Бијељина'' Одјељење за гинекологију и акушерство у 12 часова и уручење 8 пакета за породиље са робама за новорођенчад. 
У циљу обиљежавања Свјетског дана и недјеље Црвеног крста (08-15. мај 2024.године) и промоције Црвеног крста Републике Српске већ преко 20 година проводи се традиционална акција даривања наших најмлађих суграђана пригодним поклонима са надом да ће они рођени баш на овај дан када је основана највећа хуманитарна организација на свијету развијати осјећај хуманости, доброте и саосјећања према другима. 
 
10.5.2024. године одржавање регионалног такмичења у пружању прве помоћи у кругу некадашње фабрике Зенит са почетком у 11 часова. Такмичарске екипе из Пелагићева, Шамца и Бијељина - подмладак и омладина.
 
10.05.2024. Акција добровољног давалаштва крви заједно са активом ДДК Јања - Одјељење трансфузије Бијељина.
 
11.05.2024. Учешће у организацији дјечије авантуре ОРЦ КИДС РАЦЕ у градском паку Бијељина од 11 часова. Волонтери и професионаци Црвеног крста ће подржати ову активност као санитетска пратња, а истовремено ће имати штанд са промотивним материјалом, те одржати једну показну вјежбу те присутнима објаснити основе пружања прве помоћи.
 
12.05.2024. Продаја поштанских маркица Црваног крста у пјешачкој зони код Центра за кулутуру Бијељина од 12 часова са показном вјежбом реанимације за најмлађе грађане.
 
13.05.2024. Акција добровољног давалаштва крви заједно са активом ДДК Јања -  Одјељење трансфузије Бијељина.
 
14.05.2024. Пикник у природи заједно са корисницима Дневног центра Бијељина - Градски парк у 10 часова. С обзиром на сарадњу са дневним центром која траје већ годину дана, ову годишњицу ћемо обиљежити са корисницима Дневног центра дјецом са сметњама у развоју и организовати дружење са нашим волонтерима’’, прецизирају из Црвеног крста Бијељина.