Шаровић упозорава: Економска пропаст је на видику :: Semberija INFO ::

 

Шаровић упозорава: Економска пропаст је на видику


„Економска пропаст је на видику јер овај и овакав Савјет министара БиХ нема перспективу“, изјавио је данас предсједник СДС-а и посланик у ПС БИХ Мирко Шаровић.
 
„Током досадашњег рада Савјета министара БиХ добили смо једно велико - ништа. У два мјесеца одржане су свега двије, три сједнице а порођења ради, у истом периоду, за вријеме мандата претходног Савјета министара БиХ, одржано је 12 сједница са конкретним и битним одлукама. Тако је у прошлом мандату за два мјесеца усвојена и Реформска агенда која је касније у значајној мјери реализована и за иста та два мјесеца усвојен је буџет и јасан план рада. Данас немате ни буџет ни план рада, а истовремено сви економски параметри биљеже пад“, истиче Шаровић.
 
Шаровић је навео и драстичне показатеље производње и извоза меса која је у његовом мандату порасла за чак 70% . Упозорио је да се задњих мјесеци посебно биљежи лош тренд економске сарадње са Турском, те да пријети опасност да због малверзација буде заустваљен извоз на коме се претходно дуго и стрпљиво радило.
 
„Неодговорно је у овај посао уводити компаније које су због малверзација и слања у Турску здравствено неисправног меса били предмет истрага и скидања са листе извозника. Треба до краја спровести истрагу да ли се на штету домаћих произвођача увозе јефтинија жива говеда и месо од њих шаље у Турску као домаће.“, истиче Шаровић.
 
Он додаје да постоје озбиљне сумње у малверзације и да је вријеме да се то испита како би се спасила домаћа производња.
 
„Домаћи произвођачи не смију плаћати високу цијену због оних  који у овом послу виде искључиво свој интерес“, упозорио је Шаровић.
                                                                        
СДС - Сектор за политику и медије