ПАО И МАЛОЉЕТНИК, ОДУЗЕТИ КОКАИН И 3 КИЛОГРАМА МАРИХУАНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПАО И МАЛОЉЕТНИК, ОДУЗЕТИ КОКАИН И 3 КИЛОГРАМА МАРИХУАНЕ


Foto: MUP RS
Урош Стевановић (26) и један маљољетник су ухапшени у Бијељини, а полиција је од њих одузела 3 килограма марихуане и око 200 грама кокаина, сазнаје Српскаинфо.

Према нашим информацијама, припадници Полицијске управе Бијељина дошли су до оперативних сазнања да би се код поменутих особа могла налазити дрога. Они су затим заустављени и претресени.

– Приликом претреса малољетника, полиција је код њега пронашла 675 грама марихуане. Затим је претресен и Стевановић, који је управљано аутомобил „дачија“. Код њега је такође пронађена већа количина дроге – појаснио је извор Српскаинфо.

Приликом претреса Стевановића полиција је код њега нашла 200 грама кокаина и још 2.300 грама марихуане.

– Осим дроге, полиција је код њега пронашла нож и двије ваге за прецизно мјерење. Један дио дроге нађен је већ упакован у пвц врећице у грамажи од једног грама и спремне за продаје. Такође, нађен је велики број празних пвц врећица – истакао је наш извор.

План продаје

Према његовим ријечима, њих двојица су били заједно у аутомобилу и вјероватно су договарали план продаје.

– Очигледно да је дрога припремљена за даљу продају на улици. Они су је упаковали у врећици и спремили за дистрибуцију. Са овим хапшењем није стављена тачка на ову акцију, могуће још привођења због дроге у овом случају – истакао је извор Српскаинфо.
 
Додаје да је веома битно да је већа количина дроге склоњена са улице.

Након претреса обојица су приведени у службене просторије на криминалистичку обраду.

Тужилац

Пошто је једна особа малољетна, она је одмах пуштена на слободу и према њој ће се поступати у складу са законом о малољетницима.

Ухапшени Стевановић је послије криминалистичке обраде предат у даљу надлежност Окружног јавног тужилаштва Бијељина. Након што га испита поступајући тужилац, биће донесена одлука о приједлогу притвору за њега.

Портпарол Полицијске управе Бијељина Александра Марић рекла је да су акцију хапшења и откривања дроге провели полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дроге ПУ Бијељина, на основу наредбе Основног суда у Бијељини, а уз сагласност Окружног јавног тужилаштва у том граду.

– Опојна дрога је била намјењена тржишту и даљој дистрибуцији односно продаји – појаснила је Марићева.

Борба против наркотика

Портпарол Полицијске управе Бијељина Александра Марић нам је појаснила да проналазак дроге резултат посвећености полиције у борби против наркотика.

– Наведени резултати су слијед континуираних мјера које полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дроге спроводе у циљу спречавања и сузбијања кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога – поручила је Марићева.

(српскаинфо.цом)