​Полицијска управа Бијељина: Мање кривичних дијела, расвијетљеност већа од 65 одсто :: Semberija INFO ::

 

​Полицијска управа Бијељина: Мање кривичних дијела, расвијетљеност већа од 65 одсто


БИЈЕЉИНА - Стање безбједности на подручју Полицијске управе Бијељина је задовољавајуће и резултати рада у јануару указују на смањење броја кривичних дјела и коефицијент њихове расвијетљености већи од 65 одсто, рекао је начелник Полицијске управе Жарко Ћосић.

"Евидентирано је 46 одсто мање тешких крађа, није било крађа возила, као ни малољетних извшилаца кривичних дјела, за 24 одсто је мање случајева нарушавања јавног реда и мира, док је број саобраћајних незгода смањен за осам одсто у односу на јануар прошле године", навео је Ћосић на данашњој конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, у јануару је евидентирано укупно 66 кривичних дјела, од којих 57 из општег криминалитета, три привредног криминала, два из области злоупотребе дроге и четири против безбједности саобраћаја.

"У мјесецу празника и славља, када се конзумира већа количина алкохола и повећано је присуство људи који бораве на овом простору, ми можемо да се похвалимо са задовољавајућим стањем безбједности", истакао је Ћосић.

Он је нагласио и добре резултате у области безбједности саобраћаја без погинулих лица у јануару, оцјењујући да је томе допринијело константно присуство полиције на улицама и континуиране акције које су се односиле на контролу брзине и алкохолисаности возача.

"То показује да оно што свима нама смета, стално заустављање у вожњи, даје резултате, немамо погинулих у саобраћају, што је увијек наш основни циљ", рекао је Ћосић.

Он је навео да је у овом периоду из саобраћаја искључено 115 возача који су били под утицајем алкохола и један који је био под дејством дроге.

Начелник Сектора полиције Стјепан Терзић рекао је новинарима да су у јануару евидентирана 23 случаја нарушавања јавног реда и мира, у упоредном периоду 30 случајева, а међу 33 извршиоца је један малољетник.

"Међу најзаступљенијим прекршајима су физички напади у 17 случајева, те свађа, вриска и непростојно понашање у три случаја", рекао је Терзић.

Инспектор за безбједност саобраћаја Раденко Кнежевић рекао је новинарима да се у јануару догодило 89 саобраћајних незгода, од чега три са тежим повредама у Бијељини и једна у Пелагићеву.

"Евидентиран је укупно 1.161 прекршај из области безбједности саобраћаја, од чега је радарским системом `дуал` евидентирано 433 прекршаја прекорачења брзине кретања", навео је Кнежевић.

Срна / Инфо Бијељина