Шаровић: Република Српска је угрожена више него икада :: Semberija INFO ::

 

Шаровић: Република Српска је угрожена више него икада


Предсједник СДС-а Мирко Шаровић данас је рекао да ће велиздаја Републике Српске и њених грађана доћи на наплату онима који су преварили цијелу једну нацију и  Републику зарад својих личних и страначких интереса.
 
Шаровић је на данас на конференцији за новинаре казао да се мора рећи цијела истина јавности и да "они који се представљају као национални хероји су обични лажљивци".
 
Шаровић је казао да ће СДС у наредном периоду наћи партнере и прикупити довољан број потписа за сазив посебне сједнице НСРС.
 
"Расправа у НСРС од прије два мјесеца била потпуно изрежирана и документима и представом у којем правцу иде Република Српска“, казао је Шаровић.
 
Циљ ове посебне сједнице, наводи Шаровић, је да јавност има пуну истину о овом питању и разоткривање лажи и манипулација.
 
„Мора се рећи 'Да, БиХ је у МАП-у која је одређена Програмом реформи', да их именујемо и кажемо да су нас слагали и злоупотријебили НСРС, а у суштини кроз лажи желе себе да прикажу као националне хероје. Не, они нису хероји, они су обични лажљивци, који су посегнули за тако крупним питањем да преваре један цијели народ“, наводи Шаровић.
 
Он је поручио да увођење Републике Српске и Босне и Херцеговине у НАТО и ову велику националну грешку и издају, СДС неће опростити актуелној власти и кључном човјеку, предсједнику СНСД Милораду Додику.
 
„Мислим да тај тихи улазак у НАТО је већ сада потпуно очигледан и ускоро ће кренути упис перспективне војне имовине као једно од питања на која се обавезао", казао је Шаровић.
 
Шаровић је казао да је шокиран чињеницом да нико од представника Републике Српске није реаговао на одлуку Уставног суда БиХ о пољопривредном земљишту.
 
„Нема представника Српске у заједничким институцијама, остајемо без територије, пољопривредно земљиште одлуком Уставног суда припада БиХ, а Додик је пристао и да се на БиХ књижи војна имовина Републике Српске. Нема ниједног представника Срба у спољној политици, одбрани и безбједности, ниједног представника Срба у Обавјештајно-безбједносној агенцији", упозорио је  Шаровић.
 
Говорећи о промјенама Изборног закона Шаровић је рекао да су потребне "мале измјене за велики успјех".
 
„Што се тиче СДС-а, ту се ради о 4-5 питања за које се чини да се може обезбиједити довољна парламентарна величина да добијемо негдје на прољеће измјене и допуне изборног законодавства које би у једној мјери повратиле повјерење грађана у изборни процес“, казао  је Шаровић.
 
Додао је да су то је прије свега припадање мандата странци, а не појединцу, питања која се односе домена електронског надзора и скенирања гласача и реформа гласања поштом и све ове одредбе у досадашњем закону су до сада биле одлична платформа за изборну корупцију која је присутна годинама у БиХ.
                                                                                     
СДС - Сектор за 
политику и медије