Говедарица: Додик је промотер хрватских интереса у БиХ :: Semberija INFO ::

 

Говедарица: Додик је промотер хрватских интереса у БиХ


Милорад Додик је опет показао да је једини промотер хрватских националних интереса у Босни и Херцеговини. а који не долази из реда хрватског народа – казао је данас члан Предсједништва Српске демократске странке Вукота Говедарица реагујући на последње Додикове изјаве.
 
„Зашто је то тако и због чега Додик годинама прави или покушава да направи одређене уступке према Драгану Човићу то не бих апострофирао. Знам само да је то у потпуности непотребно са аспекта националног интереса српског народа који живи у Босни и Херцеговини“ – истакао је Говедарица.
 
Он је нагласио да је погрешно рјешавати појединачно националана питања у домену измјена  Дејтонског мировног споразума.
 
„Самим тим, Српска демократска странка је виђења да питање избора аутентичних представника једног од народа у БиХ, како то Додик и Човић воле да кажу у овом случају, треба рјешавати изборним законом Федерације БиХ, а не изборним законом Босне и Херцеговине. Сва спорна питања између Бошњака и Хрвата треба рјешавати вашингтонским споразумом, тако да српски народ нема никакве потребе да ремети своју уставну позицију. Промовисање неког трећег ентитета или, у овом случају, изборног закона може само да направи штету Републици Српској“ – казао је члан Предсједништва СДС-а.
 
Говедарица је рекао да Изборним законом Босне и Херцеговине треба рјешавати питање спречавања  изборних превара и разних видова манипулација као и сва друга питања политичког примитивизма и бескрупулозне бахатости коју смо на протеклим парламентарним изборима имали прилику да видимо.
 
„Никада у историји Републике Српске, нити један њен високи функционер није себи дао за право да се залаже за интересе народа којем не припада, а да при том занемарује интересе народа из кога долази и због тога позивамо српског члана Предсједништва БиХ да такве личне потребе обузда“ – истакао је Говедарица.
 
„Зашто би један Србин, ако то заиста јесте, имао суштинску потребу да енергично у континуитету лобира за интересе хрватског народа у БиХ имајући у виду да отворена питања бошњачко-хрватских односа требају да рјешавају они народи који су за то позвани?“ – закључио је Говедарица.  
 
СДС - Сектор за политику и медије