СДС: ТУЖИЛАШТВО БИХ СРЕДСТВО ПРОГОНА СРПСКОГ ПОЛИТИЧКОГ И ВОЈНОГ КАДРА :: Semberija INFO ::

 

СДС: ТУЖИЛАШТВО БИХ СРЕДСТВО ПРОГОНА СРПСКОГ ПОЛИТИЧКОГ И ВОЈНОГ КАДРА


Foto: SDS
Српска демократска странка најоштрије осуђује наставак прогона српских официра од стране Тужилаштва БиХ који се још једном, подигавши оптужницу против генерала Савчића, показао као средство прогона искључиво српског политичког и војног кадра.
 
– Да правда не постоји за српске жртве из протеклог рата показало се када је Тужилаштво БиХ одбијало да поступа кад год би требало процесуирати злочине над српским народом а да је Тужилаштво БиХ средство политичког прогона показује се ових дана када се без икаквог основа подиже оптужница против предсједника БОРС генерала Савчића – наводе у СДС.

Очекују од надлежних српских кадрова у Предсједништву БиХ и у Савјету министара БиХ да смјеста реагују и зауставе прогон часних српских официра.
 
– Сматрамо да је компромитација правде од стране Тужилаштва БиХ превршила сваку мјеру и да је вријеме да се отвори широки друштвени дијалог о (зло)дјелима ове институције над недужним људима и злостављање правде коју ова институција већ годинама проводи – наводе у СДС.

(српскаинфо.цом)