ПРЕДСЈЕДНИШТВО ПДП-а ТРАЖИ ОД ПРЕМИЈЕРА ВИШКОВИЋА СМЈЕНУ МИНИСТРА ЛУКАЧА :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСЈЕДНИШТВО ПДП-а ТРАЖИ ОД ПРЕМИЈЕРА ВИШКОВИЋА СМЈЕНУ МИНИСТРА ЛУКАЧА


Предсједништво ПДП-а позвало је данас премијера Вишковића да смијени министра унутрашњих послова Драгана Лукача након физичког насртаја на народног посланика Драшка Станивуковића током претходне посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске.
 
Предсједништво је закључило да овакви поступци не могу и не смију имати било какво оправдање, поготово када је актер неко ко је носилац највиших функција у Републици Српској. Подсјећамо да је физичком нападу претходила јасно изречена пријетња министра Лукача упућена посланику Станивуковићу као и позив да приђе његовој говорници како би га ударио.
 
Још једном позивамо чланове Предсједништва БиХ да објаве званичну верзију документа „Програм реформи БиХ“ који је усвојен на сједници Предсједништва одржаној 19. новембра ове године, и упућен у сједиште НАТО алијансе у Брисел. Предсједништво је још једном осудило чињеницу да се пред посланицима у Народној скупштини Републике Српске није нашао оригиналан документ и позвало сва три члана Предсједништва да објаве званичну верзију овог, за Републику Српску и Босну и Херцеговину, веома важног документа.
 
Предсједништво је усвојило и закључак да ће ПДП у наредном периоду, након новогодишњих и божићних празника, широм Републике Српске почети са спровођењем активности и петицијом грађана против повећања ПДВ-а, а самим тим и нових намета, које је раније најавио предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија.
 
Информативна служба ПДП-а