ШАРОВИЋ ОДГОВОРИО ЦВИЈАНОВИЋЕВОЈ: ДЈЕЛИМА ПОКАЗУЈЕТЕ КАКВУ ПОЛИТИКУ ВОДИТЕ :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ ОДГОВОРИО ЦВИЈАНОВИЋЕВОЈ: ДЈЕЛИМА ПОКАЗУЈЕТЕ КАКВУ ПОЛИТИКУ ВОДИТЕ


„Жељка Цвијановић се касно сјетила приче о јединству при избору мандатара, јер скоро 20 година СНСД проводи потпуно супротне принципе“, истакао је данас предсједник СДС-а Мирко Шаровић коментаришући изјаве предсједнице РС Жељке Цвијановић.
 
„Политика СНСД-а ових дана је потпуно огољена прихватањем пута који нас бесповратно води у НАТО. На таквим одлукама нам свакодневно честита цијели свијет и то се не може прикрити, без обзира колико то упорно покушавате, свакодневно ширећи различите монтиране изјаве, које нису вриједне пажње,“ истиче Шаровић.
 
Шаровић је истакао да измишљене и недосљедне изјаве не штите СНСД од истине и да дјелима показују какву политику воде.
 
„Доказали сте дјелима своју недосљедност, а и ријечима је то јуче потврдио кандидат СНСД-а за предсједавајућег Савјета министара БиХ, јасно најављујући  да за њега одлуке Народне скупштине Републике Српске неће бити обавезујуће. Питам се шта онда тачно мислите када кажете да би било „политички зрело и мудро“ подржати таквог кандидата?!“ – истакао је Шаровић.
 
Предсједник СДС поручује да је за Српску демократску странку кључно ко је заиста кандидат за мандатара и какве су му референце.
 
„Нажалост, предсједник Републике Српске, која очито заступа искључиво интересе СНСД-а, оптужујући друге,  касно се сјетила да прича о јединству при избору мандатара, када  скоро 20 година СНСД проводи потпуно супротне принципе. Цвијановић заборавља да управо они никада нису подржали ниједног кандидата који није из СНСД-а, као што је било 2002. године када за предсједавајућег нису подржали тада предложеног кандидата Младена Иванића“ – истакао је Шаровић.
 
„Такође, управо Ваша партија, СНСД, је 2013. из Савјета министара БиХ, искључила ПДП и СДС, управо са партнерима из СДА и ХДЗ са којима поново правите планове за улазак у власт“, закључује Шаровић.

sdsrs.com