ФОНД ПИО РС: Међународни савјетодавни дани :: Semberija INFO ::

 

ФОНД ПИО РС: Међународни савјетодавни дани


Међународни савјетодавни дани између носилаца пензијског и инвалидског осигурања у БиХ (Фонд ПИО Републике Српске и Федeрални завод МИО/ПИО) и Републици Аустрији (Завод за пензијско осигурање Аустрије) одржавају се 07. i 08. маја 2024. год. у Сарајеву.

Домаћин савјетодавних дана је Федерални завод МИО/ПИО чији представници и стручни сарадници ће заједно са колегама из Фонда ПИО Републике Српске и Завода за пензијско осигурање Аустрије (PWA) давати правне савјете свим заинтересованим лицима у вези са остваривањем права из пензијског и инвалидског осигурања примjеном међународног Споразума о социјалном осигурању између БиХ и Републике Аустрије.

Савјетодавни дани, уз присуство странака, пружају бољу могућност непосредног рјешава-ња захтјева за остваривање права на пензију, потврђивања стажа осигурања оствареног на подручју друге државе, пожурница у поступцима рјешавања захтјева, исплате пензија и свим осталим питањима у непосредном контакту са савјетодавцима запосленим у Фонду/ Заводу.

Позивају се осигураници који су били запослени у БиХ и/или Аустрији, који до сада нису остварили право на пензију, а поднијели су или ће ускоро поднијети захтјев, да дођу на савјетодавне дане на којима ће им правни савјетници пружати савјете и потребне инфо-рмације у вези са  остваривањем права.

Пријављивање и заказивање термина за учешће на савјетодавним данима у Сарајеву, може се извршити сваког радног дана од 08 до 16:00 часова на телефон:  055/490-973, или e-mail: tatjana.vanovac@ fondpiors.org
 
Моле се осигураници да са собом понесу своје документе о пензијском осигурању и личну карту.